Hovedseksjon

Påmelding til Sommerskolen

Bilde fra Sommerskolen Oslo i 2022.

Påmeldingen er åpen fra 27. mars kl. 09.00 og stenger 12. april kl. 15.30. Sommerskolen Oslo er et gratis tilbud til barn og unge i Oslo.
I år har Sommerskolen Oslo totalt 66 kurs på programmet fordelt på 53 kurssteder over hele byen. I år er mange av kursene helt nye. Kursene tilbys i uke 26, 27 og 32, samt enkelte kurs i uke 33 for de eldste elevene. Hvert kurs varer i en uke.  

Du finner årets kurstilbud på Sommerskolen Oslos nettside. 

Rektor ved Sommerskolen Oslo, Ewelina Knutsen, er stolt av bredden og variasjonen i årets program, og hun er klar for å ta imot mange barn og unge som ønsker å tilbringe en uke av sommerferien på Sommerskolen. 

– Vi er et gratis tilbud i sommerferien for alle barn og unge som bor i Oslo.  Tilbudet støtter opp under skolens arbeid med faglig og sosial læring, utover det ordinære skoleåret. På Sommerskolen Oslos kurs står undring, utforsking og nysgjerrighet i fokus. Gjennom morsomme og praktiske aktiviteter, ønsker Sommerskolen å motivere til mer læring, sier Knutsen.  

– Vi ønsker at læring skal være gøy. På Sommerskolen Oslo bruker vi klasserommet, skolegården, skolens nærmiljø og byen som læringsarena, fortsetter hun. 

Også byråd for oppvekst og kunnskap Sunniva Holmås Eidsvoll er stolt over at Sommerskolen Oslo er en så stor satsing i Oslo.  

– Jeg er stolt av at Oslo gir dette tilbudet med moro og læring helt gratis til barn og unge. Sommerferien kan bli lang om man ikke har noe å gjøre. Sommerskolen skaper gode tilbud der barn og unge får fine sommerminner i trygge omgivelser. Jeg håper du som forelder griper sjansen og melder barnet ditt på årets sommerskole, sier Eidsvoll. 


En felles påmeldingsperiode 
I år har Sommerskolen Oslo en felles påmeldingsperiode for alle elever og lærlinger – uavhengig av hvor de er i skoleløpet.  

– Alle kan melde seg på fra i dag til og med 12. april kl. 15.30. Deretter vil vi som tildele plassene gjennom en loddtrekning. For å øke sjansen for å få plass, anbefaler vi alle om å sette opp fem ønsker, sier Knutsen.  

Får du ikke plass i loddtrekningen, så er ikke alt håp ute.  

– Fra tirsdag 18. april åpnes det for påmelding til ledige plasser, sier Knutsen.  

Sommerskolen Oslo er også en populær arbeidsplass og lyser hvert år ut mange stillinger. Her kan unge få sin første sommerjobb eller få verdifull ledererfaring de tar med seg videre i livet.   

– Vi har tilsatt nærmere 1000 ansatte og er stolte over å være en viktig arbeidsplass for mange unge i byen vår om sommeren. Motivasjonene er på topp, sier Knutsen. 


Nytt i år 
I år får de som går i 7. trinn denne våren tilbud sammen med 8. trinn.  

– Vi har sett at dette er et ønske, siden elevene er ferdig med 7. trinn og klare for å starte på ungdomsskolen. Dette betyr at de vil få litt lengre reisevei, men vi tror kursene de tilbys i år vil passe bedre, sier Knutsen. 

I tillegg tilbys i år svømming på nesten alle kursene på 3. og 4. trinn. Totalt tilbys 4250 kursplasser med svømming. 

– I tillegg har vi 400 plasser på intensivsvømming for de elevene som ikke mestrer svømming etter den obligatoriske svømmeundervisningen på 4. trinn. Disse plassene er åpne for elever fra 4. trinn til og med 10. trinn som ikke kan svømme, sier Knutsen.