Lydstudio, 5.1 miksekino og livemiksing

Bilde av elever som jobber i lydstudio

Vi har to helprofesjonelle lydstudioer som er tilrettelagt for mange typer lydproduksjon etter standard fra NRK og Filmparken.

Her skapes det radioprogrammer, rockeband/musikere/rappere spiller inn låter, hørespill og lydmiksing og dubbing til film/tv-produksjoner!

Opptaksrommene er akustisk behandlet med diffusorer/absorbenter på vegger og tak.

Begge studioene er utstyrt med Mac Pro, Pro Tools HD 2/3 systemet og C24 kontrollflate. Vi har mikrofoner av ypperste kvalitet fra Neumann, Brauner og AKG. Høyttalere i studio er Dynaudio BM6, i det ene kontrollrommet har vi stereo oppsett og i det andre 5.1 for Film/kinomiks.

Annen programvare vi har i studio; Nuendo, Wavelab, Native instruments komplete, Altiverb, samt Adobe CC2014 m.m.

F21 har også 32 kanalers digital overføring via fiber som kan streames helt fra flerbrukshallen via auditoriet til TVstudio og frem til det ene lydstudioet, med minimal forsinkelse.

5.1 miksekino i auditoriet

Skolens auditorium er lagt opp slik at det kan brukes som en fullskala miksekino i 5.1 flerkanals lyd og 9 meter bredt lerret. Anlegget er kalibrert etter lydstandard fra filmbransjen og kan vise film i full HD kvalitet.

Livemikser i toppklasse

Skolen har en Yamaha M7CL livemikser for konserter, revy og musikal som også inngår i skolens lydopplæring. Elevene lærer å operere denne selv slik at skolen er selvhjulpen når vi setter opp større live-arrangementer.

Elever som jobber i lydstudio
Jente under innspilling i lydstudio
Jente spiller guitar i studio2