Hovedseksjon

Informasjonsteknologi og Medieproduksjon

Hvorfor Informasjonsteknologi og medieproduksjon? 

Informasjonsteknologi og medieproduksjon er et yrkesfag som gir elevene praktisk kunnskap om hvordan teknologi, kommunikasjon og design preger og utvikler samfunnet. Utdanningsprogrammet er praktisk og allsidig rettet mot arbeid i mediebransjen og IT.  

Programmet passer for deg som er kreativ, liker å jobbe praktisk, er interessert i design, IT, nettverk og programmering samt visuelle uttrykksformer og kommunikasjon. 

 Hva kan du bli? 

Utdanningen er praktisk rettet og du vil jobbe kreativt med innovativ teknologi for å utvikle nye løsninger både innenfor media og IT som for eksempel IT-utvikler og IT-driftstekniker, eller jobbe med medieproduksjon og design samt spill- web- og apputvikling . 

Typiske arbeidssteder etter endt utdanning er IT-driftsselskaper og IT-avdelinger i ulike virksomheter, i tillegg til multimediebedrifter, reklamebyråer og forlag. 

  Hva lærer du? 

  • Ideutvikling og kreativ problemløsning 
  • Om brukerstøtte, nettverk, it-sikkerhet og programmering 
  • Innholdsformidling og historiefortelling 
  • Foto, film og grafisk design 
  • Kommunikasjon og markedsføring 

 Fagets oppbygging 

Vg1 er felles. Her lærer du grunnleggende kommunikasjon, design, programmering, teknikk og bruk av digitale verktøy. På Vg2 velger du enten Informasjonsteknologi eller Medieproduksjon.  

Fagstige

Kort om ITMP 

Starter høsten 2020 

Innsøkningsfrist 1. mars 2020 

Avdelingsleder: Niklas Brinchmann