Nye Medier og kommunikasjon

Fra høsten 2016/17 går Medier og kommunikasjon fra å være et yrkesfaglig utdanningsprogram til å bli studieforberedende.

Det betyr at du som elev får generell studiekompetanse, samtidig som du får jobbet kreativt og skapende med prosjekter i mediefag. Nå som Medier og kommunikasjon har blitt studieforberedende har du også mulighet til å velge fag fra andre programområder fra skolen. For å lese mer om plan og timefordelingen, og hvilke valgmuligheter du har, kan du gå inn på www.vilbli.no.

Hvorfor Medier og kommunikasjon?

I dagens samfunn er det et overflod av aktører som prøver å nå deg med et budskap. Tenk deg hvor mye informasjon du blir utsatt for i løpet av en dag: aviser, tv, sosiale medier, plakater, skolen, eller familie og venner. Noen prøver å få deg til å kjøpe deres varer og tjenester, andre vil opplyse deg om ting som skjer, eller bare underholde deg.
Alt dette handler om kommunikasjon, og på MK får du en grunnleggende forståelse av hvordan kommunikasjon fungerer. Du vil lære hvordan du kan engasjere andre med et budskap og få gjennomslagskraft for det du vil fortelle. Dette er en viktig kompetanse alle vil ha bruk for senere i livet.
På medier og kommunikasjon vil du også jobbe praktisk med å fortelle gjennom foto, film, lyd, tekst og nye medier. Du vil lage produkter innen ulike sjangere som journalistikk, reklame og informasjonsarbeid.
På Medier og kommunikasjon jobber elevene mye med prosjektarbeid, kreativitet og samarbeid. Elevene blir gode på å presentere og uttrykke ting de vil fortelle, og jobbe opp mot tidsfrister.
Medier og kommunikasjon er et fag for alle, fordi det gir verdifull kompetanse, uansett fremtidig karrierevalg.

Hvorfor Medier og kommunikasjon på F21?

F21 tilbyr det beste utstyret og de beste fasiliteter for Medier og kommunikasjon. Vi har svært dyktige lærere, der mange har lang erfaring fra mediebransjen. Alle elevene disponerer sin egen bærbar Mac Book Air med det siste av profesjonell programvare.
I tillegg har vi har mange spesialrom:

* TV-studio
* Foto-studio
* Animasjons-studio
* Grafisk-studio
* To lyd-studioer
* Egne rom for videoredigering
* Auditorium med utstyrt for konsert og kino

Dette gjør at vi kan jobbe nært opptil bransjestandard. MK-elevene har egen nettside der de publiserer studentarbeider, F21.tv.

Se den enkelte

Vi er opptatt av å se hver enkelt elev, og vi jobber hardt for å legge til rette for at elevene får en skolehverdag tilpasset sine behov og muligheter. Tett oppfølging fra lærer og samarbeid med hjemme, er en viktig del av dette arbeidet.

Trygghet og tilhørighet

Trygghet og tilhørighet er et viktig trivselsmoment for de aller fleste, spesielt i
overgangen fra ungdomsskole til videregående skole. Det er en prioritert del av opplæringen at den sosiale delen fungerer.
Lykkes vi her, får vi motiverte og trygge elever. Vi legger derfor stor vekt på ha en inkluderende og sosial oppstartsuke med morsomme aktiviteter. Blant annet har vi "Back to School Party" der vi alltid får fint vær.

Egen gruppe på MK for deg som trenger ekstra tilrettelegging

Den generelle delen av læreplanen sier bl.a. at "opplæringens mål er å ruste barn, unge og voksne til å møte livets oppgaver og mestre utfordringer sammen med andre. Den skal gi hver elev kyndighet til å ta hånd om seg selv og sitt liv, og samtidig overskudd og vilje til å stå andre bi."
For å nå disse målene har Fyrstikkalleen skole en egen klasse på Medier og kommunikasjon, der vi vektlegger yrkesfaget og sosial trening. Det er i år 10 elever i gruppa.

Kontaktperson tilrettelagt klasse: Rådgiver Anders Kletthagen - Anders.Kletthagen@ude.oslo.kommune.no