Om Fyrstikkalleen

Fyrstikkalleen skole, også kalt «F21», er en 8-13 skole i Fyrstikkalleen 21 ved Fyrstikktorget på Helsfyr i Oslo.

Skolen er en av få kombinerte ungdoms- og videregående skoler i Norge, og ble etablert i august 2010. Bygget er arkitektonisk utformet av Arkitektkontoret GASA AS og er integrert i lokalene til den gamle fyrstikkfabrikken til Nittedal Tændstikfabrik. Skolens areal er 15 000 kvadratmeter inkluderert barnehage, bibliotek og en flerbrukshall.

Skolen kalles «F21» på grunn av adressen Fyrstikkalleen 21. «F21» var også arbeidstittelen til skolen under byggeprosessen.

F21 tilbyr to programområder på VGS; Studiespesialisering og Medier og kommunikasjon (MK). Skolen har 15 studieplasser i England for MK VG2 ved Bournemouth and Poole College.

Medier og kommunikasjon

F21 tilbyr det beste utstyret og de beste fasiliteter for Medier og kommunikasjon. Alle elevene disponerer bærbar Mac Book Pro med det siste av profesjonell programvare. MK-elevene har egen nettside der de publiserer studentarbeider: f21.tv
Vi har mange spesialrom:

• Fotostudio
  • Animasjonsstudio
  • To lydstudioer med digitale miksere og &.
  • Auditorium utstyrt for konsert, kino og miksekino for film
  • TV-studio for flerkameraproduksjon (Portabel enhet for opptak utenfor huset – Outside Broadcast/ OB)
  • Egne rom for videoredigering

Det er 60 studieplasser på hvert årstrinn i Medier og kommunikasjon.
Opplæringen fokuserer på kommunikasjon, kreativitet og design med digitale verktøy. Utrykksformene er tekst, lyd og bilde. Du forbereder deg til et arbeidsliv i mediebransjen, innenfor områder som grafisk design, webdesign, foto, film/tv/radioproduksjon, journalistikk, musikkproduksjon, reklame, kommunikasjon og informasjonsarbeid.

Studiespesialisering

Studiespesialisering har 126 elever på hvert trinn.

Realfag: Matematikk R1 og R2, matematikk S1 og S2, kjemi 1 og 2, biologi 1 og 2, fysikk 1 og 2 og informasjonsteknologi 1 og 2

Språkfag: Internasjonal engelsk og samfunnsfaglig engelsk. I tillegg er det mulighet for å velge språk fra det bydekkende tilbudet (russisk, japansk, latin og koreansk)

Samfunnsfag: Politikk og menneskerettigheter, sosiologi og sosialantropologi, historie og filosofi 1 og 2, rettslære 1 og 2 og psykologi 1 og 2

Økonomiske fag: Markedsføring og ledelse 1 og 2, entreprenørskap, økonomistyring og økonomi og ledelse.

Fyrstikkalleen skole

Fakta om Fyrstikkalleen skole

Fyrstikkalleen skole (F21) ble åpnet i 2010. Skolen er en 8-13 skole, en kombinert ungdom og videregående skole, med omlag 930 elever.

F21 er en ren Mac skole på VGS

F21 har to programområder: Studiespesialisering og Medier og kommunikasjon

F21 - Veien videre starter her.