Hovedseksjon

Åpen dag på F21

Elever eksperimenterer i kjemi foto Kristine Lindebøe

Mange forventningsfulle elever strømmet til F21 for å ta en nærmere titt under årets Åpen dag.

Tekst og foto:  Alisha Hussain, Ruth Debsai Kidane, Edvard Frølich og Mahnoor Baig

Mandag, siste uken i januar, arrangerte F21 Åpen dag for tiendeklassinger fra hele Oslo. Alt som skolen har å tilby ble vist frem og kanskje noen av de besøkende vil søke seg hit neste år?

Vi beveger oss inn i kantina der en rekke boder med ulike grupper av elever står. På et av bordene står en sammensveiset og smilende gjeng med førsteklassinger på F21. Dette er Ayat, Oda, Thomas og Simon som har ansvar for å være elevguider for tiendeklassingene i dag. De forteller litt om hvordan det er å være ny på F21.  

 "Jeg ble vant til skolen ganske kjapt" sier Simon. Han snur seg bort til kompisene sine og fortsetter: 

"Jeg ble kjent med disse to første uka og etter andre uka ble vi bestevenner, og vi har vært det de siste 5 månedene"

Førsteklassingene forteller at på F21 er det en perfekt blanding av forskjellige folk fra hele Oslo. Her er det imøtekommende lærere og elever som man kan bli kjent med.  

 "Jeg tror ikke jeg kunne forestille meg at jeg skulle gå på en annen skole. F21 var det perfekte valget for meg. Det er en kombinasjon av en bra skole, bra miljø og bra folk " sier Simon.  

I gangen følger en tiendeklassing en elevguide som viser fram hva F21 har å tilby. Tiendeklassingen forteller oss om førsteinntrykket hans av F21.  

 "Jeg synes det er en fin skole med mange hyggelige elever. Det ser ut som det er et godt miljø her"   

Han har tenkt til å søke på F21 fordi han vil starte på Medier og kommunikasjon. Etter å ha fått sett på hva slags utstyr vi tilbyr på skolen som kan brukes i Mediefagene, er han veldig fornøyd, og gleder seg til å få brukt dem neste år.   

På biblioteket blant bokhyllene står Erika og Eva og hører på en annen elevguide. De har valgt å komme hit for å se nærmere på Medier og Kommunikasjons-linjen.  

 "Skolen virker som et positivt sted hvor det er samhold mellom elever" sier Erika.    

Ved hovedinngangen står Rayan og Faizan lent mot veggen og snakker med tre andre gutter. De har fått høre om F21 av deres venner, og håper selv om å starte her neste år.  

"Jeg har hørt at det er en bra skole, og mange av de jeg kjenner går her, så jeg tenkte det kanskje var en skole for meg" sier Rayan  

Faizan forteller oss at hans forventninger til F21 først og fremst omhandler skolemiljøet.  

"Jeg synes miljøet rundt deg må være bra fordi man kan bli påvirket av miljøet ganske kjapt"