Skolemiljøutvalget

Hensikten med skolemiljøutvalget er å sikre at skolen har et systematisk arbeid for et godt skolemiljø. SMU skal være et rådgivende organ for skolen i saker knyttet til dette. Elevene, foreldrene, skolen, ansatte i skolen og en representant fra kommunen skal være representert. Foreldre og elever skal til sammen ha flertall i SMU. Det er skoleeiers og rektors ansvar at alle rådsorganene blir opprettet og fungerer i samsvar med bestemmelsene i opplæringsloven.

Skolemiljøutvalget kan be skolen om konkrete tiltak for å bedre skolemiljøet. For eksempel kan SMU behandle brukerundersøkelser som for eksempel elevundersøkelsen, og se hva som kan forbedres på skolen ut fra de svarene som er kommet inn. SMU har ikke myndighet til å sette i gang tiltak, men bør følge opp og se at forbedringer blir gjort.

Om skole og læringsmiljø fra UDIR: UDIR og læringsmiljøet

Her er en presentasjon fra UDIR om hvordan medlemmer av Skolemiljøutvalget kan jobbe: Veileder til Skolemiljøutvalget

SMU skoleåret 2016/2017 består av:

Maria Anette Tanderø leder

Morten A. Hansen nestleder